logo

Bemærk! Afbestilling af tid kan KUN ske pr. telefon

43 90 15 15

www.hjertestarter.dk

Pressemeddelelse Sydkysten 3/3-2009:

Tandlægeklinik anskaffer hjertestarter

Tandlægehuset, Hundige Strandvej 182, Greve, der er medlem af den landsdækkende kæde dinTANDLÆGE, har anskaffet sig en hjertestarter.

Som en del af den obligatoriske ISO 9001 certificering, som de mere end 80 medlemsklinikker i dinTANDLÆGE gennemgår, har Tandlægehuset ved årsskiftet anskaffet sig en hjertestarter, der bruges til genoplivning ved hjertestop.

Tryghed – ikke kun for patienterne
"Hjertestarteren, der er indkøbt sammen med andet førstehjælpsudstyr, betyder ikke kun øget tryghed for klinikkens patienter og medarbejdere, men også for det umiddelbare omkringliggende samfund", fortæller tandlægerne i Tandlægehuset. Samtidig med anskaffelsen af hjertestarteren er klinikken nemlig blevet tilmeldt det landsdækkende Hjertestarternetværk. Hjertestarternetværket er en hjemmeside, udviklet af TrygFonden, hvor både alarmcentraler og almindelige borgere kan orientere sig om, hvor den nærmeste hjertestarter er placeret.

Filosofien bag initiativet er, at tiden er en altafgørende faktor ved genoplivning efter hjertestop, og at det derfor kan redde liv, når tililende kan lokalisere en hjertestarter i umiddelbar nærhed frem for at skulle vente på en ambulance. I fremtiden vil klinikkerne i dinTANDLÆGE, der har anskaffet en hjertestarter, også være at finde på oversigten over hjertestartere i Danmark. Hjemmesiden har adressen www.hjertestarter.dk, hvor man også kan læse om flere episoder, hvor en hjertestarter, som den Tandlægehuset har anskaffet sig, har reddet liv.

Førstehjælpsuddannelse af klinikpersonalet
Alle medlemsklinikker i kæden dinTANDLÆGE har i forbindelse med ISO certificeringen forpligtet sig til, at sørge for en førstehjælpsuddannelse af klinikpersonalet. Det grundlæggende førstehjælpskursus, som de ansatte gennemgår, indbefatter ligeledes instruktion i brug af hjertestarteren. For at leve op til den løbende kvalitetssikring, der ligger i ISO 9001 certificeringen, afholdes der én gang om året et genopfriskningskursus. "Da vi har en bred patientmasse i alle aldersklasser, er det naturligt for os at opretholde et højt beredskab", siger tandlægerne i Tandlægehuset og tilføjer, "men vi håber naturligvis, at vi aldrig får brug for udstyret".

Hjertestarterne har hidtil primært været udbredt i forbindelse med idrætsanlæg, større industrianlæg og forskellige offentlige bygninger. Men fra årsskiftet 2009 kan patienter, medarbejdere og andre altså glæde sig over en øget tryghed i, og omkring, Tandlægehuset samt andre medlemsklinikker i dinTANDLÆGE.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til kædechef Jan Pedersen, tlf. 40 18 47 85 eller jan@dintandlage.dk

Fakta om kæden dinTANDLÆGE:

  • Startet i 2004
  • Var den første tandlægekæde i Danmark
  • Har 80 medlemsklinikker med mere end 750 medarbejdere
  • Er i gang med en ISO certificering af samtlige klinikker
  • Tilbyder bl.a. medlemmerne en lang række efteruddannelsesaktiviteter
 

Tandlægehuset
Hundige Strandvej 182
2670 Greve
Telefon 43901515

rss.png  mail.png

Søg